Välsmorda leder och råg i rygg

När:
8 februari, 2020 kl. 09:30 – 17:00
2020-02-08T09:30:00+01:00
2020-02-08T17:00:00+01:00
Var:
Brunnsberga gård
Gustavslundsvägen 2
Helsingborg

Alla kroppar har olika förutsättningar – förutsättningar som ständigt förändras. · Skapa dansglädje för kroppar med olika förutsättningar. · Lär känna din egen kropp, anpassa ditt dansande och finn dansglädje utifrån just din kropps förutsättningar.

Nu kommer en fristående fortsättning på kursen Ömmande fötter och knarrande knän. Tyngdpunkten kommer denna gång att ligga på praktiskt dansande och rörelse.

Alla skall kunna fortsätta känna glädje och njutning av att dansa – även när kroppen börjat säga ifrån på ett eller annat sätt. Dans Övningar Hållning och kroppskontroll Upplevelse och uttryck genom dans

Om kursen: Praktisk omsättning, utveckling och påbyggnad av innehållet i kursen ”Ömmande fötter och knarrande knän”. Med rörelseövningar, teknikträning och dans kommer man här få möjlighet att utveckla sin kroppskännedom samt sätta personligt dansande i relation till dans på fler och i grupp. * Dansa skonsamt * Lära känna sin kropp i dans och rörelse * Dans och rörelseteknik utifrån den egna kroppens förutsättningar * Upplevelse och uttryck i dansandet * Dans med andra, – varierande förutsättningar Målgrupp: Kursen vänder sig till dansledare och intresserade dansare i Folkdansringen. Detta är en fortsättning på kursen ”Ömmande fötter och knarrande knän” så det underlättar att ha gått den först – men det är inget krav. Viss kännedom om kroppens (rörelseapparatens) uppbyggnad och funktion förutsätts.

Lärare: Håkan Frykmo Pedagog och kroppsterapeut. Har jobbat med dans och musik samt kropp och välbefinnande i drygt 35 år. Har bl a undervisat i ”Kroppskännedom för dansare” på dansutbildningarna på Väddö och i Tobo. Dessutom artist, klarinettspelman, musiker och berättare.

Plats och datum Kursplats: Brunnsberga gård Gustavslundsvägen 2 Helsingborg Datum: Lördag 8 februari 2020 Tid: 10.00- 17.00 med samling 09.30.

Kursavgift: Medlemmar i folkdansringen 700 kr. Icke medlemmar 800 kr. I priset ingår kurskostnad, lunch och fika under dagen. Läs mera och se inbjudan även på www.folkdansringen.se Anmälan: Senast 8 januari på www.folkdansringen.se

Kursansvarig: Yvonne Eriksson, Dans och musiksektionen Riks. 070-3311564 yvonne.eriksson@folkdansringen.se

Distriktsansvarig: Folkdansringen Skåne Ingrid Tholander itholander@gmail.com

inbjudan Råg i rygg Skåne