Kalender

I kalendern publiceras sådant som händer för Skånes folkdansare. Det gäller framföralllt kurser och annat som distriktet arrangerar, men också till exempel dansfester som arrangeras av distriktets medlemsföreningar. I viss mån kan också händelser som arrangeras av externa parter dyka upp i kalendern.

För att få fram enbart distriktets kurser eller andra distrikts-händelser från sådant som arrangeras av medlemsföreningar eller av externa parter använder du filter-funktionen för kategorier längst upp tll vänster i kalendern. Om det saknas alternativ så beror det på att den bara visar kategorier som för närvarande har något innehåll. För kurserna har vi även skapat en egen kurs-sida, där du också hittar information om vårt kursupplägg samt hur du anmäler dig till kurserna.

Du kan också prenumerera på vår kalender, genom knapparna längst ner till höger i kalendern. Om du enbart vill prenumerera på en viss kategori väljer du ut ditt filter längst upp till vänster först.

feb
8
lör
Välsmorda leder och råg i rygg @ Brunnsberga gård
feb 8 kl. 09:30 – 17:00

Alla kroppar har olika förutsättningar – förutsättningar som ständigt förändras. · Skapa dansglädje för kroppar med olika förutsättningar. · Lär känna din egen kropp, anpassa ditt dansande och finn dansglädje utifrån just din kropps förutsättningar.

Nu kommer en fristående fortsättning på kursen Ömmande fötter och knarrande knän. Tyngdpunkten kommer denna gång att ligga på praktiskt dansande och rörelse.

Alla skall kunna fortsätta känna glädje och njutning av att dansa – även när kroppen börjat säga ifrån på ett eller annat sätt. Dans Övningar Hållning och kroppskontroll Upplevelse och uttryck genom dans

Om kursen: Praktisk omsättning, utveckling och påbyggnad av innehållet i kursen ”Ömmande fötter och knarrande knän”. Med rörelseövningar, teknikträning och dans kommer man här få möjlighet att utveckla sin kroppskännedom samt sätta personligt dansande i relation till dans på fler och i grupp. * Dansa skonsamt * Lära känna sin kropp i dans och rörelse * Dans och rörelseteknik utifrån den egna kroppens förutsättningar * Upplevelse och uttryck i dansandet * Dans med andra, – varierande förutsättningar Målgrupp: Kursen vänder sig till dansledare och intresserade dansare i Folkdansringen. Detta är en fortsättning på kursen ”Ömmande fötter och knarrande knän” så det underlättar att ha gått den först – men det är inget krav. Viss kännedom om kroppens (rörelseapparatens) uppbyggnad och funktion förutsätts.

Lärare: Håkan Frykmo Pedagog och kroppsterapeut. Har jobbat med dans och musik samt kropp och välbefinnande i drygt 35 år. Har bl a undervisat i ”Kroppskännedom för dansare” på dansutbildningarna på Väddö och i Tobo. Dessutom artist, klarinettspelman, musiker och berättare.

Plats och datum Kursplats: Brunnsberga gård Gustavslundsvägen 2 Helsingborg Datum: Lördag 8 februari 2020 Tid: 10.00- 17.00 med samling 09.30.

Kursavgift: Medlemmar i folkdansringen 700 kr. Icke medlemmar 800 kr. I priset ingår kurskostnad, lunch och fika under dagen. Läs mera och se inbjudan även på www.folkdansringen.se Anmälan: Senast 8 januari på www.folkdansringen.se

Kursansvarig: Yvonne Eriksson, Dans och musiksektionen Riks. 070-3311564 yvonne.eriksson@folkdansringen.se

Distriktsansvarig: Folkdansringen Skåne Ingrid Tholander itholander@gmail.com

inbjudan Råg i rygg Skåne

feb
29
lör
Pimpa din dräkt, stärk ditt varumärke – försköna genom att lappa, laga & namna @ Brunnsberga gård
feb 29 kl. 09:00 – 16:30

Kursinnehåll

Det är trevligt och rofyllt att jobba tillsammans och hjälpa varandra. Under dagen ska vi laga, lappa och namna delar till dräkten. Du bestämmer själv vad du vill göra. Vi hjälps åt och syr förhand. Efter många danser och flitig tvätt blir dräkten sliten. Om t.ex. skjortkragen eller ärmlinningen fransar så kan vi hjälpa dig att förlänga livslängden på plagget. Nu har du chans att namna både nyare och äldre plagg. I våra mönsterböcker kan du välja hur monogrammet ska se ut.

Målgrupp

Såväl instruktörer som intresserade föreningsmedlemmar i alla åldrar. Kursen är även öppen för andra intresserade.

Instruktörer

Anna Nilsson Ängelholm, Anna Månsson Malmö (båda från utbildningsrådet, Folkdansringen Skåne)

Tid Lördagen den 29 februari 2020 kl 09.00-16.30

Plats Brunnsberga gård, Gustavslundsvägen 2, Helsingborg

Deltagarantal Min 4, max 10 deltagare

Kostnad Kursavgift
200 kr för medlem i Svenska Folkdansringen Skåne
250 kr för medlem i Svenska Folkdansringen
450 kr för icke medlem
Priset inkluderar morgonfika, sopplunch och eftermiddagskaffe samt visst material.
Kostnad kan tillkomma dvs om vi behöver skaffa speciellt material till dig.
Meddela om du har önskemål om speciellt material.

Sista anmälningsdag 2020-02-15
Anmälan sker genom att mejla till skanekurser@folkdansringen.se
Ange deltagarnas personnr 10 siffror, namn, adress, även e-postadress, telefon, medlemstillhörighet och ev specialkost.
Betala samtidigt in avgiften till Folkdansringen Skånes bankgiro 5494-7791.
Märk inbetalningen med (20-03)

Tag med Sygrejor, sax, nål, tråd, tyger, papper (bla. rutigt A4) och penna.

Frågor Anna Nilsson, annamarie.nilsson@tele2.se, tel.070 845 44 67

Välkommen hälsar
Folkdansringen Skåne i samarbete med  KULTURENS

mar
14
lör
Årsmöte 2020 @ Helsingborg, Brunnsberga
mar 14 kl. 12:00 – 17:00

Välkomna till årsmöte, mer information kommer senare.

aug
23
sön
Skånedan 2020 @ Trollsjöområdet, Eslöv
aug 23 kl. 13:00 – 17:00

Välkomna att ta del av Skånedan söndag den 23 augusti kl 13-18

Vi börjar som vanligt med barn och ungdomar, sen fortsätter uppvisningar och gemensam dans med alla föreningar som anmäler sig. Kl 15.00- 16.00 kommer Åsa Jinder och spelar, sjunger både för och med oss.