Kurser

Det som visas här nedanför är samma kalender som på kalendersidan, men filtrerad till att enbart visa våra kurser. Om kalendern här nedanför är tom, så beror det på att vi för närvarande inte har någon tillgänglig kurs-info. Under kalendern finns information om hur du anmäler dig till våra kurser samt information om vårt kursupplägg.

feb
8
lör
Välsmorda leder och råg i rygg @ Brunnsberga gård
feb 8 kl. 09:30 – 17:00

Alla kroppar har olika förutsättningar – förutsättningar som ständigt förändras. · Skapa dansglädje för kroppar med olika förutsättningar. · Lär känna din egen kropp, anpassa ditt dansande och finn dansglädje utifrån just din kropps förutsättningar.

Nu kommer en fristående fortsättning på kursen Ömmande fötter och knarrande knän. Tyngdpunkten kommer denna gång att ligga på praktiskt dansande och rörelse.

Alla skall kunna fortsätta känna glädje och njutning av att dansa – även när kroppen börjat säga ifrån på ett eller annat sätt. Dans Övningar Hållning och kroppskontroll Upplevelse och uttryck genom dans

Om kursen: Praktisk omsättning, utveckling och påbyggnad av innehållet i kursen ”Ömmande fötter och knarrande knän”. Med rörelseövningar, teknikträning och dans kommer man här få möjlighet att utveckla sin kroppskännedom samt sätta personligt dansande i relation till dans på fler och i grupp. * Dansa skonsamt * Lära känna sin kropp i dans och rörelse * Dans och rörelseteknik utifrån den egna kroppens förutsättningar * Upplevelse och uttryck i dansandet * Dans med andra, – varierande förutsättningar Målgrupp: Kursen vänder sig till dansledare och intresserade dansare i Folkdansringen. Detta är en fortsättning på kursen ”Ömmande fötter och knarrande knän” så det underlättar att ha gått den först – men det är inget krav. Viss kännedom om kroppens (rörelseapparatens) uppbyggnad och funktion förutsätts.

Lärare: Håkan Frykmo Pedagog och kroppsterapeut. Har jobbat med dans och musik samt kropp och välbefinnande i drygt 35 år. Har bl a undervisat i ”Kroppskännedom för dansare” på dansutbildningarna på Väddö och i Tobo. Dessutom artist, klarinettspelman, musiker och berättare.

Plats och datum Kursplats: Brunnsberga gård Gustavslundsvägen 2 Helsingborg Datum: Lördag 8 februari 2020 Tid: 10.00- 17.00 med samling 09.30.

Kursavgift: Medlemmar i folkdansringen 700 kr. Icke medlemmar 800 kr. I priset ingår kurskostnad, lunch och fika under dagen. Läs mera och se inbjudan även på www.folkdansringen.se Anmälan: Senast 8 januari på www.folkdansringen.se

Kursansvarig: Yvonne Eriksson, Dans och musiksektionen Riks. 070-3311564 yvonne.eriksson@folkdansringen.se

Distriktsansvarig: Folkdansringen Skåne Ingrid Tholander itholander@gmail.com

inbjudan Råg i rygg Skåne

feb
29
lör
Pimpa din dräkt, stärk ditt varumärke – försköna genom att lappa, laga & namna @ Brunnsberga gård
feb 29 kl. 09:00 – 16:30

Kursinnehåll

Det är trevligt och rofyllt att jobba tillsammans och hjälpa varandra. Under dagen ska vi laga, lappa och namna delar till dräkten. Du bestämmer själv vad du vill göra. Vi hjälps åt och syr förhand. Efter många danser och flitig tvätt blir dräkten sliten. Om t.ex. skjortkragen eller ärmlinningen fransar så kan vi hjälpa dig att förlänga livslängden på plagget. Nu har du chans att namna både nyare och äldre plagg. I våra mönsterböcker kan du välja hur monogrammet ska se ut.

Målgrupp

Såväl instruktörer som intresserade föreningsmedlemmar i alla åldrar. Kursen är även öppen för andra intresserade.

Instruktörer

Anna Nilsson Ängelholm, Anna Månsson Malmö (båda från utbildningsrådet, Folkdansringen Skåne)

Tid Lördagen den 29 februari 2020 kl 09.00-16.30

Plats Brunnsberga gård, Gustavslundsvägen 2, Helsingborg

Deltagarantal Min 4, max 10 deltagare

Kostnad Kursavgift
200 kr för medlem i Svenska Folkdansringen Skåne
250 kr för medlem i Svenska Folkdansringen
450 kr för icke medlem
Priset inkluderar morgonfika, sopplunch och eftermiddagskaffe samt visst material.
Kostnad kan tillkomma dvs om vi behöver skaffa speciellt material till dig.
Meddela om du har önskemål om speciellt material.

Sista anmälningsdag 2020-02-15
Anmälan sker genom att mejla till skanekurser@folkdansringen.se
Ange deltagarnas personnr 10 siffror, namn, adress, även e-postadress, telefon, medlemstillhörighet och ev specialkost.
Betala samtidigt in avgiften till Folkdansringen Skånes bankgiro 5494-7791.
Märk inbetalningen med (20-03)

Tag med Sygrejor, sax, nål, tråd, tyger, papper (bla. rutigt A4) och penna.

Frågor Anna Nilsson, annamarie.nilsson@tele2.se, tel.070 845 44 67

Välkommen hälsar
Folkdansringen Skåne i samarbete med  KULTURENS

Kursanmälan

För att anmäla dig till en av distriktets kurser till skanekurser@folkdansringen.se. Vi skickar kursbekräftelse, i första hand till de som anmält e-postadress. Kursavgift betalas till bankgiro 5494-7791, och en anmälan ska innehålla följande:

  • Förening
  • Deltagarnamn
  • Personnummer
  • Adress inkl postnr och postort
  • Telefon
  • E-postadress
  • ev. behov av specialmat

Information om vårt kursupplägg

Folkdansringen Skåne arrangerar kurser varje termin. Målsättningen är att kurser ska arrangeras vecka 3, 6 och 9 samt vid två tillfällen under hösten. Medlemmar som vet med sig att ni ofta vill delta på kurser uppmanas därför att hålla de veckosluten öppna.

Om du vill delta i någon kurs genom din förening så kontaktar du i första hand din egen förening. Deltagande i kurserna innebär som regel att du ska vidarebefordra dina kunskaper till övriga föreningsmedlemmar. Du kan naturligtvis även anmäla dig själv direkt om du själv ska betala kursavgiften, kurserna är normalt sett öppna för alla. Ledarutbildningskurserna (kurser med flera kursdelar) är dock endast tillgängliga för medlemmar i Svenska Folkdansringen.

I de fall det anges mer än en kursavgift så är den lägre avgiften för medlemmar i Folkdansringen Skåne. Var vänlig respektera sista anmälningsdag. Den är oftast satt till ca 3 veckor före kursen. Denna tid måste vi ha för att eventuellt kunna avboka gästinstruktör och lokaler utan extrakostnader. För kursdeltagare som lämnar återbud senast fyra dagar före kursen återbetalas kursavgiften med avdrag för administrationskostnader 100 kr. Vid återbud tidigare än 7 dagar före återbetalas hela kursavgiften. För anmäld kursdeltagare som uteblir från kursen återbetalas ingen avgift.